Bolesti

Cover Image for CRP - šta predstavlja i kako postupati ukoliko je povišen
CRP predstavlja C reaktivni protein. U pitanju je protein u krvi koji “reaguje” u slučaju upale u organizmu. U nastavku ćemo pisati detaljnije o tome šta se dešava kada su vrednosti umereno povišene i povišene.
Cover Image for Upala prostate - sve što bi trebalo da znate i kako da reagujete u slučaju pojave simptoma
Statistika kaže da prostatitis pogađa oko 10-15% muškaraca. Šta je prostatitis, koji su simptomi i na koji način se može sprečiti njegova pojava, možete pročitati u nastavku teksta.
Cover Image for Štitna žlezda - uloga i simptomi koji mogu upućivati na bolesti
Štitna žlezda ima veliku ulogu u održavanju zdravstvenog stanja. Poremećaj hormona može dovesti do različitih zdravstvenih problema. U ovom tekstu govorimo o tome koji su sumptomi koji nas upućuju na to da imamo problem sa štitnom žlezdom..
Cover Image for Polno prenosive bolesti kod muškaraca
Polno prenosive bolesti prenose se polnim kontaktom sa čoveka na čoveka. Procenjuje se da se oko 50% populacije tokom života zarazi polno prenosivim bolestima.
Cover Image for Bol u grlu – kako nastaje i kako ga ublažiti
Bol u grlu je, u najvećem broju slučajeva, bezazleno stanje kom obično prethodi osećaj “golicanja”, a mogu ga izazvati različiti faktori: kao što su virus, bakterija, alergijska reakcija, reakcija na zagađen vazduh, kao i u slučaju konzumacije hladnih pića. Bol je uglavnom podnošljiv, mada u težim slučajevima može da dođe do promuklosti i otežanog gutanja.
Cover Image for Boginje – kako da prepoznate simptome i reagujete u slučaju zaraze
Smatra se da su boginje jedno od najzaraznijih oboljenja, s obzirom na brzinu širenja. Kod dece uzrasta od jedne do sedam godina boginje su prve na listi zaraznih bolesti.
Cover Image for Blizanačka trudnoća - šta bi buduće mame trebalo da znaju ako nose dve bebe?
U momentu kada saznate da da nosite dve bebe nastane šok. Bez obzira da li je do blizanačke trudnoće došlo prirodno ili je višepoldna trudnoća rezultat vantelesne oplodnje, ta spoznaja donosi veliko iznenađenje. U nastavku ćemo nastojati da budućim mamama damo odgovore na najčešća i najvažnija pitanja koja se tiču blizanačke trudnoće.
Cover Image for Prva pomoć kod epileptičnog napada - prepoznaj i reaguj!
Podaci govore da oko 10% ljudi doživi jedan epileptični napad u životu. U našoj zemlji od epilepsije boluje 0.5 - 1% ukupnog stanovništva. Diskrepanca u procentima govori u prilog činjenici da svako od nas može doživeti epileptični napad u bilo kom tenutku. Kako nas napad ne bi dočekao potpuno nespremne, trebalo bi ispratiti simptome od samog početka. Rani i diskretni simptomi se mogu pojaviti nekoliko sati ili dana pre samog epileptičnog napada.
Cover Image for Ginekološki pregled - šta obuhvata i kada ga je potrebno zakazati
Briga o zdravlju reproduktivnog sistema mora biti prioritet svake žene. Zbog toga je veoma bitno da, čak i kada nema nikakve simptome, najmanje jednom godišnje ode na redovan pregled kod ginekologa, ili češće ukoliko za tim ima potrebe. Redovni pregledi su ključni za prevenciju različitih bolesti, pre svega za rano dijagnostikovanje raka grlića materice

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right