Gljivice

Cover Image for Ishrana za kandidu: šta izbaciti, a šta uključiti u dijetu
Protiv kandide u crevima i njene pojave u stolici mora da se primeni kompleksan režim ishrane. U nastavku teksta govorimo o ishrani za kandidu, šta izbegavati, a šta uvrstiti u ishranu.
Cover Image for Kandida u stolici i crevnom traktu: sve što bi trebalo da znate
Candida albicans je samo jedna od mnogih vrsta gljivica iz roda Candidae od kojih su mnoge bezazlena i žive u simbiozi sa svojim domaćinom. U nastavku teksta govorićemo o simptomima i načinima lečenja kandide.
Cover Image for O stopalima - anatomija, nega, najčešća oboljenja
Stopala su često zanemaren deo tela i dok su zdrava skloni smo da im ne posvećujemo dovoljno pažnje. Relativno mala, stopala su fizički oslonac nasem telu, trpe veliko opterećenje.
Cover Image for Atletsko stopalo - gljivično oboljenje stopala s neprijatnim simptomima
Atletsko stopalo (tinea pedis) je gljivična infekcija koja se javlja na stopalima. Naziv "atletsko stopalo" dolazi od činjenice da su sportisti, posebno oni koji su često bosi u vlažnim okruženjima, skloni ovoj infekciji zbog povoljnih uslova za razvoj gljivica.
Cover Image for Infekcija kandidom - simptomi, uzroci i lečenje
U današnje vreme, upotreba industrijskih slatkiša i svakodnevno konzumiranje brze hrane, ostavlja velike posledice na telo. Rezultat modernog načina života je činjenica da je sve više gojazne dece i da se sve mlađim osobama dijagnostikuju autoimuna stanja. Jedna od preventivnih mera za razvoj "bolesti modernog života" jeste umerena i izbalansirana ishrana.
Cover Image for Gljivice na noktima - kako nastaju i kako se leče
Onihomikoza predstavlja gljivičnu infekciju koja zahvata određeni deo nokta. Gljivična infekcija nokta se javlja prilično često, naročito kod starijih osoba. Statistički podaci kažu da četvrtina stanovništa Evrope ima ovaj problem

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right