Bolesti

Cover Image for Dijabetes: epidemija 21. veka!

Dijabetes: epidemija 21. veka!

24. april 2024.

7 MIN

Dijabetes, poznat i kao šećerna bolest, predstavlja grupu metaboličkih poremećaja kojekarakterišu visoki nivoi šećera u krvi tokom dužeg vremenskog perioda. U nastavku teksta govorimo o simptomima i prevenciji.
Cover Image for Čukljevi: Uzroci, simptomi i metode lečenja
Čukljevi predstavljaju deformaciju kosti i zglobova stopala koja se često javlja kod žena, ali i muškarca. Mogu biti izuzetno bolni imogu ometati svakodnevne aktivnosti.
Cover Image for Šta je giht i kako se leči

Šta je giht i kako se leči

15. april 2024.

5 MIN

Giht je tip artritisa koji se javlja kada se kristali mokraćne kiseline nakupljaju u zglobovima, izazivajući upalu i bol. U nastavku ćemo istražiti faze gihta, faktore rizika, komplikacije, okidače akutnih napada, simptome, uzroke, dijagnozu, lečenje i dijetu za giht.
Cover Image for Trnjenje ruku kao simptom može da ukaže na ove probleme
Trnjenje ruku, poznato i kao parestezija, je čest simptom koji se može manifestovati na različite načine i može biti posledica različitih uzroka. Ovaj neobičan osećaj može biti privremen ili hroničan, a ponekad može biti pratilac drugih zdravstvenih problema.
Cover Image for Policistični jajnici (PCOS): Sve što treba da znate o ovom poremećaju
Ukoliko se pitate PCOS šta je, ovaj tekst će Vam pružiti odgovore na sva pitanja. Policistični jajnici predstavljaju jedan od najčešćih poremećaja hormonalnog sistema koji pogađa reproduktivno zdravlje žena.
Cover Image for Meniskus: uzroci, simptomi, lečenje
S obzirom na činjenicu da je koleno veoma komplikovan zglob, a pošto u pojedinim situacijama nosi čak do 90% težine tela, učestalost njegovog povređivanja je veoma velika. Pri tome prednjači povreda meniskusa, tako da je kod skoro polovine traumi u predelu kolena, oštećen i meniskus.
Cover Image for Tendinitis (upala tetiva): prevencija i oporavak
Tendinitis je upalni proces u tetivi koji nastaje kao posledica preteranog i dugotrajnog napora usled kojeg dolazi do mikrotrauma u njima.
Cover Image for Hronični bronhitis - kako nastaje i kako se leči
Hronični bronhitis je jedno od čestih stanja koje zahvata disajne puteve. Kroz ovaj tekst istražićemo uzroke, simptome i posledice hroničnog bronhitisa, kao i važnost pravilnog lečenja radi očuvanja respiratornog zdravlja.
Cover Image for Akutni bronhitis - simptomi i lečenje
Kada su u pitanju disajni problemi, često se suočavamo sa različitim oblicima respiratornih infekcija. Jedan od čestih problema je akutni bronhitis. Za vas istražujemo šta je akutni bronhitis, njegove uzroke, simptome i kako se nositi sa njim.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right