Bolesti

Cover Image for Šta je glavobolja i vrste glavobolje
Glavobolja je jedna od najčešćih zdravstvenih tegoba s kojom se susreću ljudi svih uzrasta. Razumevanje različitih tipova glavobolja i njihovih simptoma može pomoći u identifikaciji odgovarajućeg tretmana i prevenciji.
Cover Image for Migrena - šta je migrena i kako nastaje?
Migrena je hronična neurološka bolest koju karakterišu rekurentni napadi glavobolje, često praćeni simptomima poput mučnine, povraćanja i osetljivosti na svetlo i zvuk. U daljem tekstu biće reči o tipovima i načinima lečenja migrene.
Cover Image for Kandida u ustima (oralna kandidijaza): prevencija i tretman
Gljiva candida albicans je prisutna u ustima i grlu kao deo normalne flore mikroorganizama koji žive u ljudskom organizmu. U nastavku teksta govorimo govorimo o uslovima poremećene ravnoteže u broju i virulenciji "dobrih i loših" bakterija i kandidi.
Cover Image for Kandida kod žena (vaginalna kandidijaza) i kandida kod muškaraca: simptomi, prevencija, lečenje
Vaginalna kandidijaza je jedan od najčešćih uzroka pojačanog vaginalnog sekreta kod žena. Takođe, biće reči i o kandidijazi kod muškaraca i o predilekcionim mestima na koži na kojima se kandidijaza kod muškaraca najčešće javlja.
Cover Image for Spisak svih pregleda u trudnoći na jednom mestu
Lekarski pregledi pre i tokom trudnoće su od suštinskog značaja za zdravlje i dobrobit majke i bebe. U nastavku ćemo objasniti koji su to bitni pregledi u trudnoći.
Cover Image for Hlamidija: simptomi, uzroci, dijagnostika
Hlamidija trahomatis je vrsta bakterije koja je uzročnik jedne od najučestalijih polnih bolesti. Izaziva infekciju urogenitalnog trakta, očiju i zglobova, a uzrok je i obolevanju novorođenčadi. U nastavku govorimo o simptomima, uzrocima i nastanku.
Cover Image for Malarija - parazitarna bolest koju prenosi malarični komarac
Malarija je infektivna bolest koja se uglavnom javlja u tropskim i suptropskim područjima. U nastavku teksta govorimo o načinima prenošenja, simptomima i načinima lečenja malarije.
Cover Image for Ishrana za kandidu: šta izbaciti, a šta uključiti u dijetu
Protiv kandide u crevima i njene pojave u stolici mora da se primeni kompleksan režim ishrane. U nastavku teksta govorimo o ishrani za kandidu, šta izbegavati, a šta uvrstiti u ishranu.
Cover Image for Kandida u stolici i crevnom traktu: sve što bi trebalo da znate
Candida albicans je samo jedna od mnogih vrsta gljivica iz roda Candidae od kojih su mnoge bezazlena i žive u simbiozi sa svojim domaćinom. U nastavku teksta govorićemo o simptomima i načinima lečenja kandide.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right