Cover Image for representative-cover-image
Za predstavnike ustanova
Ostvarivanje naše misije podrazumeva saradnju s brojnim zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje. Danas smo ponosni jer se naša misija s privatnog sektora proširila i na državni, a zdravstvena ustanova koja je prepoznala važnost Hipokratije i Hipokratija zajednice je KBC “Dr Dragiša Mišović - Dedinje”.
O zdravlju endokrinog sistema uglavnom razmišljamo tek kada osetimo prve tegobe. MEDICENTAR je jedina privatna ustanova na ovim prostorima koja se bavi isključivo lečenjem pacijenata s oboljenjima različitih endokrinih organa.
Poliklinika Cardios okuplja isključivo vrhunske stručnjake iz različitih oblasti interne medicine. Ako ste u potrazi za posvećenim stručnjacima i vrhunskom medicinskom uslugom iz oblasti interne medicine, preporučujemo polikliniku Cardios!
Vesti
hipokratija-na-founder-hotseat-zahvalni-na-podrsci-ponosni-na-uspeh

Hipokratija na Founder Hotseat - zahvalni na podršci, ponosni na uspeh!

Founder Institute Serbia, u saradnji s Fond za inovacionu delatnost, organizovao je Founder Hotseat. Ponosni smo što nas je organizator pozvao da na ovom događaju prezentujemo naš projekat - Hipokratija platfromu i to pred lokalnim investitorima i startup ekspertima.
superklaster-laboratorija-zdravstvenih-tehnologija-hipokratija-medu-top-5-startapa

Superklaster Laboratorija zdravstvenih tehnologija - Hipokratija među top 5 startapa!

Proteklih par meseci smo bili posebno vredni. Ponosni smo što je upravo naš projekat privukao pažnju organizacija okupljenih u konzorcijum Laboratorija zdravstvenih tehnologija, koji se sprovodi u okviru projekta Srbija Inovira, a koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
globos-i-hipokratija-briga-o-zdravlju-nas-spaja

Globos i Hipokratija - briga o zdravlju nas spaja!

Ponosni smo na partnerstvo koje smo sklopili sa Globos osiguranjem i izuzetno se radujemo daljoj saradnji. Kada nas iste vrednosti motivišu i isti ciljevi spajaju, granice ne postoje. Zajedno nastavljamo borbu za što kvalitetniji i pristupačniji zdravstveni sistem u našoj zemlji.
ko-je-predstavnik-ordinacije-i-sta-je-njegova-uloga

Ko je predstavnik ordinacije i šta je njegova uloga?

Predstavnik ordinacije je osoba koja gradi odnos sa pacijentima, odgovarajući na njihova iskustva.
Zanimljivosti
koliko-je-vazan-redovan-sistematski-pregled

Koliko je važan redovan sistematski pregled?

Sistematski pregled predstavlja skup preventivnih analiza i dijagnostičkih metoda. Redovni sistematski pregledi nisu luksuz, nego naša dužnost i odgovornost prema nama samima.
gde-se-nalaze-medicinske-pustinje-u-srbiji

Gde se nalaze medicinske pustinje u Srbiji?

Medicinske pustinje predstavljaju područja u kojima stanovnici nemaju odgovarajući pristup medicinskim uslugama. U Srbiji je identifikovano čak 5 medicinskih pustinja u 25 regiona.
sajberhondrija-opasnost-samodijagnostike-u-digitalnom-dobu

Sajberhondrija - opasnost samodijagnostike u digitalnom dobu

Termin sajberhondrija zapravo predstavlja kovanicu sačinjenu od dve reči: sajber (virtuelni svet, onlajn prostor) i hondrija (povezuje se sa hipohondrijom i označava strah od novih i/ili neobjašnjivih simptoma i tegoba). Iako je ovaj termin popularan, znakovi sajberhondrije se i dalje često previđaju i zanemaruju, te se rizik od daljeg propadanja mentalnog zdravlja na ovaj način povećava.
da-li-je-moguce-pobediti-strah-od-zubara

Da li je moguće pobediti strah od zubara?

Strah od bola je normalna ljudska reakcija. Odontofobija može biti toliko izražena da osoba izbegava odlazak stomatologu čak i kada trpi nesnosne bolove.
Bolesti
hlamidija-simptomi-uzroci-dijagnostika

Hlamidija: simptomi, uzroci, dijagnostika

Hlamidija trahomatis je vrsta bakterije koja je uzročnik jedne od najučestalijih polnih bolesti. Izaziva infekciju urogenitalnog trakta, očiju i zglobova, a uzrok je i obolevanju novorođenčadi. U nastavku govorimo o simptomima, uzrocima i nastanku.
malarija-parazitarna-bolest-koju-prenosi-malaricni-komarac

Malarija - parazitarna bolest koju prenosi malarični komarac

Malarija je infektivna bolest koja se uglavnom javlja u tropskim i suptropskim područjima. U nastavku teksta govorimo o načinima prenošenja, simptomima i načinima lečenja malarije.
ishrana-za-kandidu-sta-izbaciti-a-sta-ukljuciti-u-dijetu

Ishrana za kandidu: šta izbaciti, a šta uključiti u dijetu

Protiv kandide u crevima i njene pojave u stolici mora da se primeni kompleksan režim ishrane. U nastavku teksta govorimo o ishrani za kandidu, šta izbegavati, a šta uvrstiti u ishranu.
kandida-u-stolici-i-crevnom-traktu-sve-sto-bi-trebalo-da-znate

Kandida u stolici i crevnom traktu: sve što bi trebalo da znate

Candida albicans je samo jedna od mnogih vrsta gljivica iz roda Candidae od kojih su mnoge bezazlena i žive u simbiozi sa svojim domaćinom. U nastavku teksta govorićemo o simptomima i načinima lečenja kandide.
Zdrav život
preporuke-za-zdrav-dorucak-za-energiju-tokom-celog-dana

Preporuke za zdrav doručak za energiju tokom celog dana

Doručak često nazivamo najvažnijim obrokom dana, i to s razlogom. U nastavku ćemo istražiti zašto je zdrav doručak tako važan, kako izgleda idealan doručak, predstaviti nekoliko ideja za zdrave doručke.
kokice-zdrav-izbor-ili-horor-prica

Kokice - zdrav izbor ili horor priča?

Kokice same po sebi mogu biti relativno zdrav izbor, ali to zavisi i od načina na koji se pripremaju i o eventualnim dodacima. Prilikom pripreme kokica potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora.
problem-suvih-ociju-znanje-je-moc

Problem suvih očiju - znanje je moć

Razumevanje problema suvih očiju je ključno kako biste preduzeli odgovarajuće korake ka rešenju ovog problema.
kako-izabrati-najbolje-kapi-za-suve-oci

Kako izabrati najbolje kapi za suve oči?

Izbor kapi za suve oči može zavisiti od različitih faktora, uključujući uzrok suvoće, ozbiljnost simptoma i individualne potrebe.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right