Cover Image for Depresija i drugi poremećaji raspoloženja kod dece
Ne postoji mnogo zvaničnih statističkih podataka o poremećajima raspoloženja kod dece u Srbiji. Prema nekim procenama, oko 10% dece i adolescenata ima neki oblik poremećaja raspoloženja u Srbiji.

Šta je novo?

Depresija i drugi poremećaji raspoloženja kod dece

26. maj 2023.

5 MIN

Ne postoji mnogo zvaničnih statističkih podataka o poremećajima raspoloženja kod dece u Srbiji. Prema nekim procenama, oko 10% dece i adolescenata ima neki oblik poremećaja raspoloženja u Srbiji.

Anksiozni poremećaj kod dece - kako ga prepoznati i kako postupati

24. maj 2023.

5 MIN

Anksiozni poremećaj je poremećaj koji se relativno često beleži kod dece, a može ozbiljno uticati na njihovu emocionalnu i socijalnu dobrobit. U današnje vreme, sve je više dece koja pate od anksioznih poremećaja. Statistički podaci pokazuju da se oko 10-20% dece suočava sa ovim problemom.

Posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) kod dece

23. maj 2023.

4 MIN

Posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) kod dece je mentalni poremećaj koji se javlja nakon izloženosti traumatičnom iskustvu. Deca koja su izložena traumi mogu razviti PTSP, što dovodi do poremećaja u njihovom mentalnom zdravlju.

Šta je dovoljno hitno za Hitnu pomoć - kada pozvati 194?

16. maj 2023.

6 MIN

Bol jakog intenziteta, ozbiljne ozlede, nesvestica, vrtoglavica - prvo što će nam pasti na um jeste da pozovemo službu Hitne pomoći. Ako se u celu priču opravdano umeša i panika, jasno je da će nam biti veoma teško da sami utvrdimo koliko je stanje zaista ozbiljno. Međutim, iz službe Hitne pomoći apeluju da veliki broj ljudi poziva 194 samo kako bi dobili savet za dalje lečenje, ili možda koju reč ohrabrenja i utehe.

Najfatalnije bolesti u Srbiji - preventiva i rana dijagnostika su prioritet!

12. maj 2023.

5 MIN

Svaka dijagnoza koju saopšte nama ili onima do kojih nam je najviše stalo, u trenutku okupira naše misli i postaje prioritet. Bez obzira koliko je data dijagnoza učestala ili ozbiljna, ona postaje naš glavni fokus i najveći problem.
post-experience

Napravimo posete zdravstvenim ustanovama prijatnijim

Podeli svoje iskustvo i pomozi drugima da iz prve ruke saznaju kakvu negu mogu da očekuju u različitim medicinskim ustanovama.

Hipokratija

UstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow RightBlogArrow Right