Bolesti sistema za varenje

Cover Image for Nervozna creva (IBS): simptomi, uzroci, dijagnoza i tretmani
Sindrom iritabilnog kolona (IBS) je često dijagnostikovano stanje koje značajno utiče na probavni sistem, izazivajući niz simptoma koji zajedno čine kompleksnu kliničku sliku. U nastavku ćemo istražiti šta su nervozna creva i IBS, analizirati simptome,
Cover Image for Masna Jetra (Steatoza Jetre) - simptomi i lečenje
Izraz "masna jetra" odnosi se na stanje u kojem se u jetri nakuplja više masti nego što je normalno. Može se javiti sporadično, čak i ako osobu ne pogađaju faktori koji povećavaju rizik od nastanka bolesti.
Cover Image for Gastritis - sve o zapaljenju sluznice želuca
Gastritis je medicinski termin koji se koristi za opisivanje zapaljenja sluznice želuca. Sluznica želuca oblaže unutrašnji deo želuca i štiti ga od kiselog želudačnog soka. Kada dođe do zapaljenja ove sluznice, to stanje se naziva gastritis.
Cover Image for Ciroza jetre - kako nastaje i koje komplikacije nosi sa sobom
Ciroza jetre je ozbiljno i progresivno stanje jetre koje je propraćeno ireverzibilni oštećenjem i zamenom normalnog funkcionalnog tkiva jetre ožiljnim tkivom. Ovaj proces ometa normalno funkcionisanje jetre, što može dovesti do brojnih zdravstvenih problema.
Cover Image for Hemoroidi - kako nastaju i kako ih sprečiti
Hemoroidi su proširene i upaljene vene koje se javljaju u analnom području. Najčešće su prisutne u donjem delu rektuma ili oko anusa. Hemoroidi su vrsta venske bolesti i mogu biti unutrašnji ili spoljašnji, u zavisnosti od položaja.
Cover Image for Kronova bolest - sve što bi trebalo da znate
Dosadašnja istraživanja pokazuju da izloženost stresu i neuravnotežena ishrana neće rezultirati pojavom Kronove bolesti. Međutim, ovi faktori definitivno mogu uticati na pogoršanje simptoma bolesti. Simptomi Kronove bolesti mogu varirati u zavisnosti od težine bolesti, lokalizacije upale i individualnih karakteristika svakog pacijenta.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right