Bolesti uha, grla i nosa

Cover Image for Sezona gripa: Kako ojačati imunitet i zaštititi se od virusnih infekcija
Sezona gripa, obično zimi i u ranoj prolećnoj sezoni, predstavlja period povećanog rizika od virusnih infekcija, posebno gripa. U nastavku, istražićemo značaj imuniteta, ishrane, vakcinacije i pravilnog prepoznavanja simptoma gripa, kao ključnih elemenata zaštite tokom sezone gripa.
Cover Image for Tinitus: narušena harmonija i svakodnevni izazov!
Tinitus, neželjeni “koncert” u ušima, često predstavlja izazov koji utiče na svakodnevni život. Ovaj neprijatni fenomen može biti rezultat različitih faktora.
Cover Image for Operacija krajnika - sve što bi trebalo da znate o tonzilektomiji
Krajnici ili tonzile predstavljaju limfno tkivo koje ima odbrambenu ulogu, te poput filtera zadržava bakterije i viruse i na taj način štiti organizam od mogućih infekcija. Međutim, upala krajnika je čest pedijatrijski problem, a infekciji su podložni i odrasli.
Cover Image for Laringitis - prepoznajte simptome upale grkljana
Laringitis je medicinski izraz koji se koristi za opisivanje upale larinksa, poznatog i kao grkljan. Grkljan je organ smešten u vratu, između donjeg dela grla i dušnika, i igra ključnu ulogu u procesu disanja i govora.
Cover Image for Gnojna angina - sve što bi trebalo da znate o načinu prenošenja i lečenju
Gnojna angina je infekcija koju, u najvećem broju slučajeva, izaziva bakterija iz grupe streptokoka. Najčešće se javlja kod dece, uzrasta od tri do petnaest godina, ali ni odrasli nisu pošteđeni.
Cover Image for Bol u uhu - mogući uzroci, simptomi i lečenje
Ljudsko uho se sastoji od srednjeg, unutrašnjeg i spoljašnjeg uha. Uho je veoma složen organ, koji, pored sluha, ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže. Uši obavljaju svoju funkciju čak i kada spavamo. Međutim, vrlo često dolazi do infekcija uha iz različitih razloga. O tome koji su uzroci za pojave infekcija i kako ih lečiti, govorimo u nastavku teksta.
Cover Image for Bol u grlu – kako nastaje i kako ga ublažiti
Bol u grlu je, u najvećem broju slučajeva, bezazleno stanje kom obično prethodi osećaj “golicanja”, a mogu ga izazvati različiti faktori: kao što su virus, bakterija, alergijska reakcija, reakcija na zagađen vazduh, kao i u slučaju konzumacije hladnih pića. Bol je uglavnom podnošljiv, mada u težim slučajevima može da dođe do promuklosti i otežanog gutanja.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right