Maligne bolesti i tumori

Cover Image for Rak testisa - faktori rizika, simptomi i mogućnosti lečenja
Rak testisa je maligni tumor koji se razvija u testisima - muškim reproduktivnim organima koji se nalaze u mošnicama. Javlja se relativno retko i oboleli imaju dobre šanse za uspešno izlečenje, posebno ako se dijagnoza postavi u ranim stadijumima.
Cover Image for Rak dojke - faktori rizika, simptomi i mogućnosti lečenja
Rak dojke je zloćudni tumor koji se razvija u tkivu dojke. Redovni pregledi imaju ključnu ulogu u ranoj dijagnostici i pre.
Cover Image for Retke bolesti - težak put od simptoma do dijagnoze
Retke bolesti predstavljaju izuzetno heterogenu grupu oboljenja, koja obuhvata oko 7.000 različitih bolesti. Zajednička karakteristika ovih bolesti je da pojedinačno pogađaju mali broj ljudi.
Cover Image for Rak debelog creva - sve što bi trebalo da znate o ovoj malignoj bolesti
Rak debelog creva je maligni tumor koji se javlja u debelom crevu ili rektumu. U pitanju jeje jedan od najčešćih kancera širom sveta. Prema podacima iz 2020. godine, zabeleženo je oko 1,9 miliona novih slučajeva raka debelog creva, što predstavlja 10,2% svih novodijagnostikovanih slučajeva kancera.
Cover Image for Melanom - sve što bi trebalo da znate o ovom obliku raka kože
Melanom je najozbiljniji oblik raka kože i povezan je sa štetnim uticajima ultraljubičastog (UV) zračenja na kožu. Rana dijagnoza melanoma može biti ključna za uspešno lečenje i povećanje šansi za potpuno izlečenje.
Cover Image for Mart - mesec borbe protiv raka

Mart - mesec borbe protiv raka

28. februar 2023.

5 MIN

Mesec mart je međunarodno priznat kao Svetski mesec borbe protiv raka: prevencija malignih tumora. Rak je bolest sa kojom se bore milioni ljudi širom sveta. Veliki broj ljudi, nažalost, svakodnevno gubi ovu bitku. Više o ovoj bolesti i njenim simptomima govorimo u nastavku teksta.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right