Bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva

Cover Image for Čukljevi: Uzroci, simptomi i metode lečenja
Čukljevi predstavljaju deformaciju kosti i zglobova stopala koja se često javlja kod žena, ali i muškarca. Mogu biti izuzetno bolni imogu ometati svakodnevne aktivnosti.
Cover Image for Šta je giht i kako se leči

Šta je giht i kako se leči

15. april 2024.

5 MIN

Giht je tip artritisa koji se javlja kada se kristali mokraćne kiseline nakupljaju u zglobovima, izazivajući upalu i bol. U nastavku ćemo istražiti faze gihta, faktore rizika, komplikacije, okidače akutnih napada, simptome, uzroke, dijagnozu, lečenje i dijetu za giht.
Cover Image for Trnjenje ruku kao simptom može da ukaže na ove probleme
Trnjenje ruku, poznato i kao parestezija, je čest simptom koji se može manifestovati na različite načine i može biti posledica različitih uzroka. Ovaj neobičan osećaj može biti privremen ili hroničan, a ponekad može biti pratilac drugih zdravstvenih problema.
Cover Image for Meniskus: uzroci, simptomi, lečenje
S obzirom na činjenicu da je koleno veoma komplikovan zglob, a pošto u pojedinim situacijama nosi čak do 90% težine tela, učestalost njegovog povređivanja je veoma velika. Pri tome prednjači povreda meniskusa, tako da je kod skoro polovine traumi u predelu kolena, oštećen i meniskus.
Cover Image for Tendinitis (upala tetiva): prevencija i oporavak
Tendinitis je upalni proces u tetivi koji nastaje kao posledica preteranog i dugotrajnog napora usled kojeg dolazi do mikrotrauma u njima.
Cover Image for Bekerova cista - kako nastaje i kako se tretira
Bekerova cista, poznata i kao poplitealna cista, je džep ispunjen tečnošću koji se formira na poleđini kolena, u regiji koja se naziva poplitealna jama. Može se javiti kod osoba svih starosti, ali najčešće pogađa odrasle i starije osobe.
Cover Image for Išijas - kako nastaje i kako se leči
Termin Išijas (išijalgija) se koristi za opisivanje simptoma koji nastaju kao rezultat iritacije ili pritiska na išijatični nerv. Išijatični nerv je najduži nerv u telu, koji se proteže od donjeg dela kičme, kroz zadnjicu i niz zadnju stranu noge sve do stopala.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right