Bolesti pluća i organa za disanje

Cover Image for Hronični bronhitis - kako nastaje i kako se leči
Hronični bronhitis je jedno od čestih stanja koje zahvata disajne puteve. Kroz ovaj tekst istražićemo uzroke, simptome i posledice hroničnog bronhitisa, kao i važnost pravilnog lečenja radi očuvanja respiratornog zdravlja.
Cover Image for Akutni bronhitis - simptomi i lečenje
Kada su u pitanju disajni problemi, često se suočavamo sa različitim oblicima respiratornih infekcija. Jedan od čestih problema je akutni bronhitis. Za vas istražujemo šta je akutni bronhitis, njegove uzroke, simptome i kako se nositi sa njim.
Cover Image for Bronhitis: kako prepoznati, lečiti i sprečiti komplikacije
Bronhitis je virusno ili bakterijsko zapaljenje sluzokože donjih respiratornih puteva, to jest bronhija i bronhiola. Osnovni simptom kod ove bolesti je kašalj, sa ili bez izbacivanja sekreta.
Cover Image for Emfizem - sve o ozbiljnoj i hroničnoj bolesti pluća
Emfizem je hronično oboljenje pluća koje se najčešće javlja kao rezultat dugotrajne izloženosti iritantima koji oštećuju pluća i disajne puteve. Najčešći faktor rizika je pušenje duvana,
Cover Image for Tuberkuloza - sve što bi trebalo znati o ovoj zaraznoj bolesti
Tuberkuloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom Mycobacterium tuberculosis. Najčešće zahvata pluća, ali može uticati i na druge organe u telu, kao što su bubreg, mozak i kosti.
Cover Image for Upala pluća – kako nastaje i kako se leči
Upala pluća, poznata i kao pneumonija, je infekcija ili zapaljenje jednog ili oba plućna tkiva. Upala može zahvatiti sitne vazdušne kesice (alveole) u plućima, kao i okolno tkivo.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right