Zašto je SEO koristan svakoj zdravstvenoj ustanovi?

11. avgust 2023.

3 MIN


Cover Image for Zašto je SEO koristan svakoj zdravstvenoj ustanovi?

Već je bilo reči o važnosti kvalitetnog onlajn nastupa za svaku kompaniju, uključujući tu i zdravstvene ustanove. Onlajn komunikacija, posredno i neposredno, dozvoljava da se uspostavi odnos s potencijalnim pacijentom i počne da se gradi poverenje. Digitalni marketing omogućava da onlajn nastup podignete na viši nivo i uvek budete korak ispred konkurenata. SEO (Search Engine Optimization) igra ključnu ulogu razvijanju strategije onlajn nastupa za zdravstvene ustanove, uključujući bolnice, klinike, poliklinike, privatne ordinacije.

Kako SEO unapređuje onlajn prisustvo?

  • Povećava vidljivost: SEO može pomoći vašoj zdravstvenoj ustanovi da se rangira visoko u rezultatima pretrage na pretraživačima kao što je Google. Kada potencijalni pacijenti traže zdravstvene usluge ili specijaliste u vašem području, bolje rangiranje znači veću vidljivost i veću verovatnoću da će posetiti vašu ustanovu.

  • Privlači ciljanu publiku: Kroz SEO možete ciljati ključne reči i fraze koje su relevantne za vašu praksu i specijalnost. Na taj način privlačite publiku koja je zaista zainteresovana za usluge koje se nalaze u vašoj ponudi.

  • Povećava poverenje: Kada je zdravstvena ustanova dobro rangirana na pretraživačima, potencijalni pacijenti imaju više poverenja. Ljudi često smatraju da su bolje rangirane stranice i ustanove relevantnije i kvalitetnije.

  • Dugoročni rezultati: Kada jednom postignete dobar rang, održavanje i kontinuirano unapređenje SEO-a održava vidljivost i konkurentnost.

  • Smanjuje troškove marketinga: Tradicionalni pristup marketingu, poput reklama na bilbordima i televiziji, iziskuje značajne resurse. SEO je, za većinu industrija, daleko efikasniji i jeftiniji način oglašavanja. Kvalitetan SEO rezultira organskim posetama sajtu i eliminiše potrebu za skupim oglasima

  • Konkurentska prednost: Ako konkurencija mudro koristi SEO, a vi se time ne bavite, znajte da će vas pre ili kasnije preteći u onlajn vidljivosti i privući pacijente koji su mogli biti vaši. U dinamičnom zdravstvenom sektoru, odlična vidljivost u onlajn pretragama predstavlja značajnu prednost.

  • Pruža relevantne informacije: Dobar SEO podstiče da na sajtu svoje ustanove objavite relevantne i korisne informacije o zdravlju i medicinskim uslugama. Na ovaj način unapređujete korisničko iskustvo pacijenata, jer znaju gde će brzo i lako pronaći pomoć

čekaonica-u-ordinaciji

Najbitniji elementi za SEO rangiranje su:

  1. Backlinks sa relevantnih izvora

  2. Unikatan tekst (blog postovi, sadržaj na profilu/website-u)

  3. Iskustva pacijenata

  4. Brzina učitavanja

  5. Struktura objavljenog sadržaja

Uzimajući u obzir sve ove prednosti, jasno je da SEO ima ključnu ulogu u poboljšanju onlajnprisustva i uspeha zdravstvenih ustanova u digitalnom dobu.

lekari-u-ordinaciji

Otvaranje pozicije menadžera koji će brinuti o digitalnom aspektu poslovanja, za većinu zdravstvenih ustanova nije isplativo na duže staze. Zato je naš tim osmislio rešenje! Platforma Hipokratija predstavlja unikatno digitalno rešenje koje omogućava zdravstvenim ustanovama da stvore snažno onlajn prisustvo. Odlični rezultati koje smo postigli su vidljivi kroz dobro razrađen SEO i kontinuirano traženje povratnih informacija od pacijenata nakon svakog pregleda. Ukoliko ste spremni da svoj onlajn nastup podignete na najviši nivo, već danas zakažite sastanak s našim timom i otkrijte šta sve Hipokratija može učniti da vas munjevitom brzinom približi novim pacijentima.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right