Kako povećati prihode i broj pacijenata

14. avgust 2023.

5 MIN


Cover Image for Kako povećati prihode i broj pacijenata

Povećanje prihoda u zdravstvenoj ustanovi zahteva pažljivo planiranje, strategiju i fokus na pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga. Digitalno doba otvara nove mogućnosti za unapređenje poslovanja i rast prodaje zdravstvenih usluga. Da li ste znali da 5% svih Google pretraga se odnosi na teme vezane za zdravstvo? Predlozi za unapređe koje smo naveli ispod će vam pomoći da idete u korak sa novim dobom poslovanja.

Povećanje prihoda

Povećanje prihoda se konkretno može postići kroz:

Fokus na kvalitet: Pružanje visokog nivoa zdravstvene nege i usluga ključno je za zadovoljstvo pacijenata i izgradnju poverenja. Velike su šanse da će zadovoljni pacijenti vašu ustanovu preporučiti drugima, što je zapravo najbolja reklama i može dovesti do povećanja broja pacijenata. Ukoliko želite pomoć u identifikaciji aspekata poslovanja kojima je neophodno unapređenje, Hipokratija će vam rado izaći u susret.

Unapređenje operativne efikasnosti: Analizom interne strukture zdravstvene ustanove možete identifikovati aspekte poslovanja kojima je neophodno unapređenje. Na ovaj način ćete smanjiti troškove i povećati produktivnost. Efikasno upravljanje vremenom i drugim vrednim resursima dovodi do smanjenja troškova, što na kraju rezultira pozitivnim bilansom.

Korišćenje tehnologije: Integracija tehnoloških inovacija u pružanje zdravstvenih usluga može pomoći u unapređenju iskustva pacijenta i privlačenju novih pacijenata. Platforma Hipokratija je digitalno rešenje koje će vidljivost zdravstvene ustanove podići na novi nivo.

Unapređenje marketinških aktivnosti: Efikasna primena konkretnih marketinških strategija dovodi do željenih rezultata: informiše ciljanu publiku o uslugama koje ustanova nudi i privlači nove pacijente. Digitalni marketing vam omogućava da mudro osmišljene informativne i prodajne poruke pošaljete u etar odgovarajućim kanalima distribucije i na taj način stupite u kontakt sa ciljanom publikom. Ako želite da saznate više o mogućnostima marketinških aktivnosti u cilju povećanja prihoda vaše zdravstvene ustanove, slobodno kontaktirajte naš tim.

Saradnju s osiguravajućim društvima: Razmotrite opciju sklapanja ugovora s osiguravajućim društvima jer na ovaj način omogućavate svim osiguranim pacijentima da koriste vaše usluge.

Važno je napomenuti da bi pre bilo kakve promene načina pružanja zdravstvenih usluga trebalo pažljivo osmisliti plan, uvek voditi računa o potrebama pacijenta, ali i o zakonskim regulativama i etičkim principima.

ordinacija-čekaonica

Kako povećati broj pacijenata u zdravstvenim ustanovama

Povećanje broja pacijenata u zdravstvenim ustanovama zahteva proaktivne marketinške napore, fokus na kvalitet usluga i efikasno upravljanje pacijentima.

Digitalni marketing: Iskoristite prednosti digitalnih kanala kako biste doprli do šireg kruga potencijalnih pacijenata. Investirajte u dobro dizajniranu i informativnu veb-stranicu, SEO (optimizacija za pretraživače) - kako bi vaša ustanova bila vidljivija na internetu i društvene mreže - kako biste angažovali publiku i pružali relevantne i blagovremene informacije.

Programi lojalnosti i preporuka: Razmotrite opciju uvođenja programa lojalnosti. Ideja je da nagradite postojeće pacijente za poverenje koje su vam poklonili. Ovim činom ćete obradovati pacijente, a veće su šanse da će postojeći pacijenti vašu ustanovu preporučiti svojim prijateljima ili poznanicima.

Podsticanje pacijenta da ostave recenzije: Zamolite zadovoljne pacijente da ocene rad vaše ustanove i svoje iskustvo podele sa Hipokratija zajednicom. Hipokratija je specijalizovana i visoko posećena platforma za ocenjivanje zdravstvenih usluga. Platformu posećuju pacijenti iz svih krajeva Srbije, kako bi podelili svoje ili pročitali tuđa iskustva. Pozitivne recenzije mogu privući nove pacijente, dok negativne recenziju upućuju na polja za unapređenje.

Partnerske veze: Razmotrite mogućnost saradnje s drugim zdravstvenim ustanovama, apotekama ili lokalnim organizacijama. Izgradnja partnerstva može proširiti mrežu potencijalnih pacijenata.

Briga o pacijentima: Brižan odnos prema pacijentima će dovesti do pozitivnog iskustva, a zadovoljstvo pacijenta je najbrži put do preporuka. Hipokratija ima razrađen sistem traženja fidbeka od pacijenta odmah nakon pregleda.

Praćenje i analiza: Pratite rezultate marketinških napora i analizirajte koje strategije donose najbolje rezultate. Ovakav pristup vam omogućava da utvrdite najefikasnije marketinške kanale, što dalje može dovesti do preusmeravanja resursa, ako za to ima potrebe.

Važno je da sve marketinške aktivnosti budu u skladu s etičkim standardima i da je fokus uvek na pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga i zadovoljstvo pacijenata.

Staviti: Platforma Hipokratija omogućava detaljno praćenje zadovoljstva postojećih pacijenata kao i otvaranje novog kanala prodaje zdravstvenih usluga kroz svoje online rešenje za digitalni marketing poliklinika.

Unapredite svoje poslovanje uz platformu Hipokratija i već danas kontaktirajte naš tim.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right