Kako odgovoriti na negativna iskustva pacijenata

28. avgust 2023.

3 MIN


Cover Image for Kako odgovoriti na negativna iskustva pacijenata

Odgovaranje na negativna iskustva pacijenata zahteva taktičan i empatičan pristup. Važno je pokazati razumevanje, rešiti problem i ostaviti pozitivan utisak.

Najbitniji korak je da brzo reagujete. Na taj način pokazujete da ozbiljno shvatate povratnu informaciju i da se trudite rešiti problem. Brzo reagovanje na negativnu recenziju pacijenta ključno je za upravljanje reputacijom vaše zdravstvene ustanove. Platforma Hipokatija Vam nudi mogućnost da preko profila zdravstvene ustanove koju predstavljate, na recenziju pacijenta odgovorite u najkraćem mogućem roku. Idealno bi bilo da na recenziju odgovorite unutar 24 sata od trenutka objave jer na ovaj način pokazujete da brinete o zadovoljstvu pacijenata i da Vam je zaista stalo da rešite problem.

odgovor-na-negativna-iskustva-pacijenata

Hipokratija je dostupna 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji - platforma je otvorena za komentare, a Vi ste u svakom momentu u toku s komentarima koji se tiču Vaše zdravstvene ustanove

Sve informacije na platformi Hipokratija su transparentne i relevantne, što olakšava komunikaciju i dozvoljava Vam da brzo i lako pacijentima objasnite neodumicu, odgovorite na kritiku ili se zahvalite na pozitivnom komentaru.

zadovoljni-pacijent

Brz, empatičan i odgovor orijentisan na rešenje može preokrenuti negativnu recenziju u pozitivan ishod i pokazati javnosti da ste posvećeni pružanju kvalitetne zdravstvene nege.

Ako je moguće, ponudite konkretno rešenje ili alternativu kako biste ublažili nezadovoljstvo pacijenta ili ispravili načinjenu grešku.

Hipokratija omogućava da učite iz direktnih i iskrenih povratnih informacija i iskustava vaših pacijenata. Negativne komentare nemojte posmatrati samo kao kritiku, nego kao priliku za unapređenje. Ustanovite kako možete sprečiti slične situacije u budućnosti.

Važno je da odgovor bude iskren, pažljivo osmišljen i orijentisan na rešenje problema. Ovakav pristup može ne samo rešiti problem s pacijentom, već i izgraditi pozitivan imidž institucije na platformi Hipokratija.

Ako želite da saznate više o mogućnostima komunikacije s pacijentima putem platforme Hipokratija, slobodno kontaktirajte naš tim.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right