Synergy - mesto gde počinje promena!

15. januar 2024.

5 MIN


Cover Image for Synergy - mesto gde počinje promena!

Kada se govori o zdravlju, uglavnom je akcenat na umeću prepoznavanja prvih simptoma različitih bolesti, kako bi se pravovremeno uspostavila dijagnoza, primenila terapija i ostvarili maksimalni efekti lečenja. Govori se ponekad i o merama prevencije, ali često deluje da se radi o striktnim smernicama za izbegavanje krize ili jednokratnim životnim promenama - dok se stanje ne dovede u red.

Zapravo bi o zdravlju trebalo brinuti i razmišljati upravo dok smo zdravi. Zdravo telo je puno energije, snage i motivacije i spremno na promene i izazove! Upravo zato bi “preventivne mere” trebalo pretvoriti u “životni stil” jer su zdrave navike ulazna karta za dug i zdrav život i lakšu i jaču borbu ako do bolesti dođe. Redovna fizička aktivnost i uravnotežena ishrana su neizostavna komponenta svesne brige o zdravlju. Zato se, pored zdravstvenih ustanova, u potrazi za najboljom uslugom za sve korisnike naše platforme, okrećemo i trening centrima.

Kako redovna fizička aktivnost utiče na telo i um?

Nije tajna da fizička aktivnost donosi brojne benefite i značajno unapređuje naše fizičko i mentalno zdravlje. Lekari će preporučiti da se krećete dok god ste u mogućnosti da budete aktivni, jer je upravo pokret ono što održava mladost. Danas je, više nego ikad, važno svesno odvojiti vreme za fizičku aktivnost! Dani nam se uglavnom svode na višesatno sedenje za računarom na poslu, sedenje u automobilu, sedenje pred televizorom ili računarom kod kuće… Život u sedećem položaju ubrzo počinje da se odražava na zdravlje kičme, teže se krećemo, kilogrami se gomilaju, a postaje nam sve izazovnije da pronađemo motivaciju neophodnu da se konačno promenimo.

Razlozi za početak treniranja se upravo kriju u mogućim rezultatima i benefitima!

1. Kontrola telesne težine

Redovna fizička aktivnost omogućava gubitak kilograma i olakšava održavanje optimalne telesne težine. Jednostavno, vežbanjem sagorevamo kalorije i što više i intenzivnije vežbamo - više kalorija ćemo sagoreti. Pored organizovanih treninga, aktivni možete biti i van teretane: koristite stepenice umesto lifta, rasporedite kućne poslove po danima, prošetajte na pauzi za ručak… Svaka dodatna fizička aktivnost se računa!

2. Održavanje fizičkog zdravlja

Čak i ako nemate problema s kilažom, rizik od razvoja određenih bolesti i dalje postoji. Fizička aktivnost podstiče proizvodnju “dobrog holesterola” (HDL) i kontroliše nivo nezdravih triglicerida. Krajnji rezultat je smanjen rizik od kardiovaskularnih bolesti. Dokazano je da fizička aktivnost preventivno deluje i na razvoj drugih zdravstvenih stanja, poput moždanog udara, dijabetesa, artritisa, anksioznosti, depresije…

3. Bolje raspoloženje

“U zdravom telu, zdrav duh” - možda zvuči kao izlizana fraza, ali ne bi bila toliko izlizana da se toliko često ne upotrebaljava i to baš zato što je istinita! Fizička aktivnost stimuliše proizvodnju različitih hemikalija u mozgu zahvaljujući kojima ćete se posle treninga osećati srećnije i opuštenije. Ako kontinuirano trenirate, rezultati mogu biti i dugoročni, što dalje može pozitivno uticati na simptome anksioznosti ili depresije. Iako fizički izgled nije najvažnija stvar na svetu, ne možemo poreći da će se zadovoljstvo fizičkim izgledom značajno odraziti na naše samopouzdanje i motivisanost.

4. Viši nivo energije

Ako pred kraj dana već radite “na rezervi”, jasno je da vam nedostaje energije. Redovna fizička aktivnost će ojačati mišiće i povećati izdržljivost. Vežbanje obezbeđuje efikasniji rad kardiovaskularnog sistema, te kiseonik i drugi važni nutrijenti brže i lakše stižu do svih tkiva i vitalnih organa. Unapređen rad pluća i srca će vam obezbediti više energije!

5. Bolji san

Fizičku aktivnost uglavnom ne povezujemo sa spavanjem - jedno zahteva svestan napor, drugo potpuno opuštanje. Međutim, dokazano je da redovna fizička aktivnost omogućava da zaspimo lakše i dublje utonemo u san.

Gde je pravo mesto za trening?

U potrazi za trening centrom koji može ponuditi sve što bi jedan vežbač mogao poželeti, otkrili smo Synergy!

Kako i sami kažu, reč je o mestu gde počinje promena. Svim članovima su na raspolaganju dva trening centra u Novom Sadu (svaki na 1200 ㎡), koji su opremljeni savremenim spravama i rekvizitima i ispunjeni prijatnom atmosferom i dobrom energijom. U ponudi su personalni, grupni i individualni treninzi, a korišćenje saune je besplatno.

Kada su u pitanju individualni treninzi, prate se aktuelni standardi najznačajnih organizacija na svetu iz oblasti personalnog treninga, a sve zarad pružanja visokostručne usluge, koja će na bezbedan i efikasan način vežbače dovesti do zacrtanog cilja: bilo da se radi o rekreaciji, rehabilitaciji, sportskoj pripremi… U svom treneru ćete uvek naći podršku i dodatnu motivaciju.

teretana Sinergy

Na obe lokacije u okviru trening centra se nalaze sale za grupne programe, opremljene rekvizitima. Stručni treneri su uvek tu da daju savet i put do cilja učine lakšim i bezbednim. Budući da svi nemamo iste potrebe i mogućnosti, treninzi se razlikuju po intenzitetu. Za početnike su tu Fundamental i Boot Camp Basic. Za sve nivoe su na raspolaganju Core & Gluteus, Mobility i Kick Box & Conditioning. Za napredne vežbače su na repertoaru HIIT i Boot Camp Advanced programi. Važno je napomenutni da članarina obuhvata sve treninge, upotrebu teretane, kardio zone i saune.

Posebno nam se dopalo što je u Synergy Trening Centru u fokusu zaista sinergija. Ističu da je u pitanju pojam kojim se opisuje stanje kada je celina nešto više od zbira svojih delova. Sinergija opisuje zajedničko delovanje, udruživanje, pomaganje i saradnju. Upravo se u tome krije ključ uspeha, bilo da je u pitanju trener koji usmerava ili vežbač koji je spreman na promenu! Baš iz tog razloga, Synergy konstantno radi na unapređenju i širenju usluga koje nudi svojim korisnicima, te su sada na raspolaganju i usluge: procene fizičke forme i FMS, Healthy Bite Nutrition, masaže i fizioterapije i Coach development - edukacija trenera. Njihov cilj je jasan: sve što je pojedincu potrebno da unapredi svoju snagu, izdržljivost, energiju i zdravlje - sada može pronaći na jednom mestu (i na dve lokacije u Novom Sadu)!

Ukoliko ste spremni za promenu na samom početku godine, znamo gde je možete započeti.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right