Healthy Bite - zdravi obroci na dohvat ruke!

10. januar 2024.

6 MIN


Cover Image for Healthy Bite - zdravi obroci na dohvat ruke!

Ako je vaša novogodišnja odluka da se više posvetite svom zdravlju, sada je pravo vreme da sa reči pređete na dela! Međutim, sprovođenje u praksu ideje koja u teoriji i u jeku entuzijazma deluje odlično - nije nimalo lak posao. Težak je sam početak jer se zapravo pitamo odakle početi. Promene koje donose krupne i vidljive rezultate neretko su zahtevne. Da li smo spremni da okrenemo život naopačke zbog jedne odluke donesene u ponoć?

Možda baš iz toga razloga, prema Forbesovom istraživanju, prosečna novogodišnja odluka traje samo 3.74 meseca. Samo 8% ispitanika se pridržava ciljeva zacrtanih za prvi mesec. Poražavajuća statistika, uzimajući u obzir činjenicu da se većina novogodišnjih odluka odnosi na implementaciju promena ili usvajanje navika koje bi trebalo da imaju efekta do kraja našeg života.

Vratimo se brizi o zdravlju. Ako je vaša novogodišnja odluka da budete savesniji po pitanju svog zdravlja, da promenite životni stil i sebi postanete prioritet, sam početak realizacije ovog cilja ne mora biti dramatičan niti traumatičan. Malo više fizičke aktivnosti i balansirana ishrana doneće značajne rezultate u kratkom roku!

Kako ishrana utiče na naše zdravlje?

Hrana koju konzumiramo našem telu daje informacije i materijale potrebne za nesmetano funkcionisanje. Nutrijenti koji se nalaze u hrani su neophodni za rast, razvoj i održavanje telesnih funkcija. Ako unos hranljivih materija ne zadovoljava potrebe organizma, ćelije gladuju, a metabolički procesi se usporavaju ili čak zaustavljaju. Dakle, nutrijenti iz namirnica koje unosimo daju telu svojevrsno uputstvo za funkcionisanje. Ukoliko ovaj “izvor informacija” zataji, organizam je u problemu.

Unos premalo hrane lišava telo nutrijenata, što može dovesti do pothranjenosti i ozbiljnih zdravstvenih stanja. S druge strane, i prekomeran unos hrane niskih nutritivnih vrednosti može dovesti do pothranjenosti i povećanog rizika od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, artritisa, gojaznosti… Jasno je da je balansirana ishrana temelj zdravlja i dugovečnosti.

Brojna istraživanja potvrđuju sponu između hrane koju konzumiramo i našeg mentalnog zdravlja. Ono što jedemo može uticati na to kako se osećamo. Primera radi, studija objavljena u American Journal of Clinical Nutrition zaključuje da su ispitanice koje su konzumirale više hrane bogate D vitaminom pod manjim rizikom od razvoja depresije od onih koje su unosile manje ovog vitamina. Naučno je ustanovljena povezanost između gojaznosti, depresije i faktora ishrane. Rezultati velikog broja istraživanja na temu uticaja ishrane na mentalno zdravlje se praktično svode na jedno: uravnotežena ishrana nedvosmisleno dovodi do boljeg raspoloženja, rasta energije, bolje koncentracije i jasnijeg razmišljanja.

Healthy bite - zdrava hrana

Kako Healthy Bite pobeđuje sve naše izgovore?

Ako ste ikada bili na dijeti, sigurno ste dobro upoznati s izgovorima - glavnim saboterima promena. Ne možemo početi s novim planom ishrane jer nije prvi u mesecu, jer se prvi u mesecu i ponedeljak nisu poklopili, jer smo trenutno baš pod stresom, jer deluje da će nas neki virus svakog trenutka “slomiti”, jer trenutno nemamo vremena za pripremu obroka, jer idu praznici, jer se moramo fokusirati na nešto drugo, jer mentalno trenutno nismo dovoljno snažni… Izgovori se kreću od banalnih do ozbiljnijih i niko na njih nije imun. Izgovore koji zaposedaju naš um možda ne možemo kontrolisati, ali svakako možemo kontrolisati način na koji ih procesuiramo.

Healthy Bite će vam pomoći da uštedite vreme za kupovinu namirnica, pripremu i računanje kalorija, a ukusan obrok može biti na vašim vratima u roku od 45 minuta! Svima su potrebni zdravi obroci, ali nemaju svi iste potrebe. Baš iz tog razloga, stručnjaci iz Healthy Bite mogu sastaviti dnevni meni, uzimajući u obzir upravo dnevne potrebe poručioca. Dnevni meni pokriva sve - doručak, ručak i užine, pa nema straha da će nam se potkrasti nezdrava grickalica jer smo gladni između obroka (tu su i proteinski slatkiši za sve sladokusce). U ponudi je i opcija “Kreiraj Healthy Bite obrok po svojoj meri”, koja omogućava da sami izaberete kombinaciju namirnica: izvore proteina i ugljenih hidrata, salate, priloge, soseve… Prilikom izbora ukusnog obroka i veličine porcije, dobijate sve važne nutritivne informacije, uključujući broj kalorija, količinu proteina, ugljenih hidrata i masti. Na ovaj način, u svakom trenutku znate šta konkretno unosite u svoje telo i koje mu informacije šaljete.

Čak je i poznati izgovor: “na poslu ne mogu da kontrolišem šta jedem jer svi zajedno naručujemo” našao svoj epilog. Naime, Healthy Bite nudi i korporativnu ponudu koja podrazumeva svakodnevnu dostavu zdravih i sveže pripremljenih obroka zaposlenima. Prezentacija i degustacija proizvoda u firmi je besplatna.

Kako se osećate sada kada ste pobedili sve svoje izgovore? Osećate optimizam, uzbuđenje, entuzijazam, pomalo i strah? Počeci mogu biti zastrašujući. Međutim, garantujemo da vaš početak Healthy Bite priče neće biti stresan ni traumatičan. Ceo organizam će vam biti zahvalan, uključujući i vaše nepce.

Hrana je pola zdravlja. Zato ne možemo govoriti o sveobuhvatnoj brizi o zdravlju bez da se osvrnemo na “gorivo” koje u svoje telo unosimo. Ukoliko pažljivo pazite na kvalitet goriva koje točite u svoj automobil, zašto bi vaše telo, jedino “prevozno sredstvo” koje će vam služiti doživotno, dobilo išta lošiji tretman?

Pobedite izgovore na najednostavniji mogući način - uživajući u rapsodiji ukusa tokom svakog obroka uz Healty Bite!

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right