Bolesti

Cover Image for Humani papiloma virus (HPV) - važna informacije i mere prevencije
Humani papiloma virus (HPV) je virus koji zahvata sve veći broj ljudi širom sveta. Ovaj podmukli virus može imati ozbiljne posledice po zdravlje.
Cover Image for Emfizem - sve o ozbiljnoj i hroničnoj bolesti pluća
Emfizem je hronično oboljenje pluća koje se najčešće javlja kao rezultat dugotrajne izloženosti iritantima koji oštećuju pluća i disajne puteve. Najčešći faktor rizika je pušenje duvana,
Cover Image for ADHD - hipearaktivnost ili nešto više?
Poremećaj pažnje s hiperaktivnošću, poznat kao ADHD, neurološki je poremećaj koji utiče kako na decu, tako i na odrasle. Tačan uzrok nije poznat, ali istraživanja ukazuju da genetika igra značajnu ulogu.
Cover Image for Tinitus: narušena harmonija i svakodnevni izazov!
Tinitus, neželjeni “koncert” u ušima, često predstavlja izazov koji utiče na svakodnevni život. Ovaj neprijatni fenomen može biti rezultat različitih faktora.
Cover Image for Rak testisa - faktori rizika, simptomi i mogućnosti lečenja
Rak testisa je maligni tumor koji se razvija u testisima - muškim reproduktivnim organima koji se nalaze u mošnicama. Javlja se relativno retko i oboleli imaju dobre šanse za uspešno izlečenje, posebno ako se dijagnoza postavi u ranim stadijumima.
Cover Image for Rak dojke - faktori rizika, simptomi i mogućnosti lečenja
Rak dojke je zloćudni tumor koji se razvija u tkivu dojke. Redovni pregledi imaju ključnu ulogu u ranoj dijagnostici i pre.
Cover Image for Gojaznost - faktori rizika i moguće posledice prekomerne telesne težine
Gojaznost predstavlja stanje koje se ispoljava prekomernim nakupljanjem masti u organizmu i povećanjem telesne težine. Ovo je kompleksno stanje koje može biti rezultat različitih faktora.
Cover Image for Povišeni očni pritisak - simptomi i lečenje
Očni pritisak odnosi se na pritisak unutar oka, a njegova stabilnost je od suštinskog značaja za očuvanje zdravlja vida. U nastavku teksta, istražićemo uzroke nastanka povišenog očnog pritiska, kao i simptome.
Cover Image for Masna Jetra (Steatoza Jetre) - simptomi i lečenje
Izraz "masna jetra" odnosi se na stanje u kojem se u jetri nakuplja više masti nego što je normalno. Može se javiti sporadično, čak i ako osobu ne pogađaju faktori koji povećavaju rizik od nastanka bolesti.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right