Bolesti

Cover Image for Hronični bronhitis - kako nastaje i kako se leči
Hronični bronhitis je jedno od čestih stanja koje zahvata disajne puteve. Kroz ovaj tekst istražićemo uzroke, simptome i posledice hroničnog bronhitisa, kao i važnost pravilnog lečenja radi očuvanja respiratornog zdravlja.
Cover Image for Akutni bronhitis - simptomi i lečenje
Kada su u pitanju disajni problemi, često se suočavamo sa različitim oblicima respiratornih infekcija. Jedan od čestih problema je akutni bronhitis. Za vas istražujemo šta je akutni bronhitis, njegove uzroke, simptome i kako se nositi sa njim.
Cover Image for Bronhitis: kako prepoznati, lečiti i sprečiti komplikacije
Bronhitis je virusno ili bakterijsko zapaljenje sluzokože donjih respiratornih puteva, to jest bronhija i bronhiola. Osnovni simptom kod ove bolesti je kašalj, sa ili bez izbacivanja sekreta.
Cover Image for Ovčije boginje (varičele): simptomi, prevencija, lečenje
Ovčije boginje ili varičele su virusna infekcija koja se često javlja u detinjstvu, ali može pogoditi i odrasle. U nastavku ćemo istražiti šta su varičele, kako prepoznati simptome, kako se prenose, trajanje bolesti, komplikacije, lečenje, vakcinaciju i druge važne aspekte ove infekcije.
Cover Image for Meningitis - uzroci, simptomi i važnost rane dijagnoze
Pod meningitisom podrazumevamo akutno zapalenje moždanih ovojnica, koje ne mora, ali i može dovesti do trajnih neuroloških oštećenja, a ponekad i do smrtnog ishoda.
Cover Image for O stopalima - anatomija, nega, najčešća oboljenja
Stopala su često zanemaren deo tela i dok su zdrava skloni smo da im ne posvećujemo dovoljno pažnje. Relativno mala, stopala su fizički oslonac nasem telu, trpe veliko opterećenje.
Cover Image for Streptokokne infekcije: vodič kroz simptome, dijagnozu i lečenje
Streptokoka predstavlja grupu bakterija koje mogu uzrokovati različite infekcije kod ljudi. Neki sojevi streptokoka su bezopasni, dok drugi mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.
Cover Image for Sezona gripa: Kako ojačati imunitet i zaštititi se od virusnih infekcija
Sezona gripa, obično zimi i u ranoj prolećnoj sezoni, predstavlja period povećanog rizika od virusnih infekcija, posebno gripa. U nastavku, istražićemo značaj imuniteta, ishrane, vakcinacije i pravilnog prepoznavanja simptoma gripa, kao ključnih elemenata zaštite tokom sezone gripa.
Cover Image for Nervozna creva (IBS): simptomi, uzroci, dijagnoza i tretmani
Sindrom iritabilnog kolona (IBS) je često dijagnostikovano stanje koje značajno utiče na probavni sistem, izazivajući niz simptoma koji zajedno čine kompleksnu kliničku sliku. U nastavku ćemo istražiti šta su nervozna creva i IBS, analizirati simptome,

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right