Zanimljivosti

Cover Image for Pogrešna dijagnoza - kako nastaje i ko trpi posledice?
U Srbiji se u proseku godišnje beleži dve do tri hiljade lekarskih grešaka, ali se pokrene svega petsto parničnih postupaka. Koji su to najčešći razlozi za uspostavljanje pogrešne dijagnoze, koje bolesti je najteže dijagnostikovati i ko trpi posledice zbog toga? Odgvore na ova pitanja dajemo u nastavku teksta.
Cover Image for Da li ste upoznati sa Zakonom o pravima pacijenata?
Prema Ustavu Republike Srbije, svako ima pravo na zdravstvenu zaštitu, a prava i dužnosti koje pacijenti imaju regulisani su Zakonom o pravima pacijenata. Ovo je jedan od najvažnijih zakona iz oblasti zdravstvene zaštite. Svako od nas se može naći u ulozi pacijenta i zbog toga smatramo da je važno bliže se upoznati sa odredbama ovog Zakona.
Cover Image for Najvažnija medicinska dostignuća do sada
Koja su to najvažnija medicinska dostignuća do sada? Lista je duga, zato ćemo iskoristiti ovu priliku da pokažemo zahvalnost i prisetimo se najvažnijih dostignuća koja su značajno uticala na kvalitet našeg života, te predstavljaju prekretnicu u razvoju medicine i nauke.
Cover Image for Ko je bio Hipokrat i kako je nastala Hipokratija?
Upoznavanje je temelj svakog uspešnog odnosa, stoga nastojimo da Hipokratija postane i ostane platforma na kojoj svi možemo slobodno podeliti svoje mišljenje. Smatramo da je jedino ispravno da mi prvi pružimo ruku, ponudimo poznanstvo i tako vam damo priliku da se bliže upoznate s našim idejama i ciljevima.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right