Kokice - zdrav izbor ili horor priča?

6. decembar 2023.

4 MIN


Cover Image for Kokice - zdrav izbor ili horor priča?

Kokice same po sebi mogu biti relativno zdrav izbor, ali to zavisi i od načina na koji se pripremaju i o eventualnim dodacima. Prilikom pripreme kokica potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora:

1. Način pripreme:

ovde staviti: Kokice pripremljene pomoću pekača na vruć vazduh: Pripremanje kokica na vazduhu je jedan od najzdravijih načina pripreme jer ne zahteva dodavanje ulja. Ove kokice su niže kalorijske i sadrže manje masti.

Pripremanje sa malo ulja: Ako koristite malu količinu zdravog ulja poput maslinovog, možete smanjiti količinu dodate masti.

2. Dodaci:

So i puter: Previše soli i putera može dodati značajnu količinu kalorija i natrijuma. Ograničite unos soli i putera ili koristiti zamene s manje masti.

3. Nutritivni sastav:

Vlakna: Kokice su prirodno bogate vlaknima, što je korisno za probavu. Antioksidansi: Kokice sadrže antioksidanse koji su dobri za zdravlje.

4. Oprez kod mikrotalasne:

Kokice iz mikrotalasne često dolaze u kesi prekrivenoj hemijskim supstancama. Preporučuje se korišćenje kesica koje su posebno dizajnirane za mikrotalasnu, bez dodataka koji mogu biti problematični.

5. Merenje porcija:

Kokice su relativno niskokalorična grickalica, ali moramo obratiti pažnju na veličinu porcije. Prekomerno konzumiranje bilo koje hrane može doneti višak kalorija.

Dakle, kokice same po sebi mogu biti biti uključene u plan zdrave ishrane i to kada se pripremaju na određeni način i konzumiraju sa umerenošću. Ove grickalice sadrže vlakna i druge hranljive sastojke, ali moramo biti oprezni kada su u dodaci kao što su so i puter u pitanju. Uživajte u kokicama kao ukusnoj i zdravoj opciji, ali nemojte zaboraviti na sve faktore koji utiču na nutritivnu vrednost omiljene grickalice.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right