Iskustva drugih u službi tvog zdravlja

15. septembar 2022.

4 MIN


Cover Image for Iskustva drugih u službi tvog zdravlja

Smatraš da su našem zdravstvu potrebne promene? Na pravom si mestu.

Hipokratija je jedinstvena platforma koja ti omogućava da pretražiš na preko hiljadu iskustava iz različith privatnih i državnih klinika, bolnica i ordinacija. Svako iskustvo koje korisnici dodaju na platformu doprinosi jasnijoj slici usluga i nege koje nam lekari pružaju, a ocene svih unesenih institucija ti pokazuju istinitu sliku ustanova na koju njihovi vlasnici ne mogu da utiču. Sve na jednom mestu, organizovano i pregledno. Pretraži ocene i iskustva iz preko 2000 medicinskih ustanova širom zemlje. Ili ostavi iskustvo i daj svoj doprinos za bolje zdravstvo.

Vodič kroz Hipokratiju

Kako ostaviti iskustvo

Klikom na dugme ostavi iskustvo otvara se forma koju popunjavaš. Polja sa zvezdicom su obavezna, a svi detalji kojih uspeš da se setiš mogu puno pomoći onima koji dele tvoj problem. Važan deo tvog iskustva su i polja pozitivno iskustvo i negativno iskustvo, ali ako ne možeš da se setiš ni jednog lošeg ili dobrog dela, u tu sekciju možeš napisati nema. Datum tvog iskustva je takođe bitan, ali ako ne možeš da se setiš, možeš uneti i okvirno vreme posete lekaru.

Iskustvo možeš ostaviti pod imenom i prezimenom, ali ako se ne osećaš prijatno da sa nama podeliš te informacije, možeš se registrovati sa korisničkim imenom i mejlom. Tada će oni koji čitaju tvoje iskustvo moći da vide samo tvoje korisničko ime. Imejl je privatan podatak koji vide samo naši administratori i na mejl korišćen prilikom registracije će ti stizati sve informacije o aktivnostima na platformi.

Ukoliko imaš člana porodice koji je mlađi od 15 godina, možeš sa korisnicima Hipokratije da podeliš i njegovo iskustvo, kao i iskustvo svih članova svoje uže porodice, ukoliko se oni slažu sa tim. Nakon klika na dugme objavi iskustvo tvoje iskustvo postaje javno i vidljivo svima.

Jedno iskustvo, jedan korak napred

Iskustva su javna kako bi ona pomogla drugima da lakše nađu dobrog lekara ili ordinaciju za problem koji ih muči. Svako ko tvoja iskustva čita želi savet ili pomoć. Nemoj se svađati ili širiti govor mržnje. Nemoj diskriminisati druge ili koristiti velika slova i uzvičnike. Trudi se da što tačnije opišeš situaciju koja te je zadesila. Podeli sve što misliš da je bitno ili da nekome može biti od koristi.

Svaki korisnik na ovaj platformi je tu sa ciljem da pomogne drugima i poboljša naše zdravstvo, a sama platforma je pokušaj da se zdravstvo promenimo na bolje. Imaj to u vidu kada koristiš Hipokratiju.

zena-za-laptopom-ostavlja-iskustvo-na-hipokratiji

Pretrage sadržaja, iskustva, ocene - sve na jednom mestu

Iskustva mogu da se pretražuju po nazivima bolesti (insulinska rezistencija) ili simptomima (bol u želucu), specijalizacijama (ginekologija), ili po nazivima medicinskih ustanova (KCV).

Pored pretrage iskustava, na platformi su dostupne i ocene unetih medicinskih institucija. Ocene se odnose na to kako pacijenti vide uslugu koja im je pružena, od dostupnosti lekara i njegove volje da objasni dijagnozu, preko zadovoljstva terapijom i ishodom lečenja, do odnosa cene i kvalieta. Na Hipokratiji možete proveriti i prosečnu ocenu bilo koje ustanove ili specijalizacije u okviru te ustanove.

Na platformi je takođe moguće označiti iskustvo kao tačno ili netačno (upvote i downote opcije ispod iskustva). Ukoliko je vaše iskustvo sa nekim lekarom ili zdravstvenom ustanovom drugačije od onog koje ste pročitali, ohrabrujemo vas da to i podelite sa ostalim članovima Hipokratije. To možete uraditi tako što ćete odabrati jednu od opcija ispod iskustva ili ostaviti svoje iskustvo.

Deljenje iskustava na platformi nije uslov za korišćenje Hipokratije, ali da biste ostavili ocenu ustanove i iskustvo, ili iskustvo označili kao tačno/netačno, morate se registrovati (registracija je besplatna).

Mnogo je razloga da postaneš deo Hipokratije. Ali najbitniji je da želiš da doprineses boljem zdravstvu za sve.

hipokratija-zvezdice-pune

Ova platforma ti omogućava da preporučiš one koji su ti pomogli kada ti je to najviše bilo potrebno. Ili da dovedeš u pitanje stručnost onih koji to nisu. Pomozi i drugima da naprave informisan izbor lekara, bolnice ili ordinacije za sebe i svoju porodicu. Postani član Hipokratije.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right