Hipokratijom do boljeg zdravstva

15. septembar 2022.

4 MIN


Cover Image for Hipokratijom do boljeg zdravstva

Posete lekaru nisu uvek najprijatnije iskustvo. Neko ne voli miris, neko gužvu i čekanje, drugi su jednostavno rezervisani prema lekarima jer su u prošlosti imali neko negativno iskustvo. I dok ovo ne mora uvek da bude slučaj, svako od nas se bar jednom našao u neprijatnoj situaciji. I tada je sigurno poželeo da je naš zdravstveni sistem makar malo bolje organizovan, više transparentan, ali i da su ordinacije, klinike i bolnice međusobno bolje povezane.

Za većinu problema sa kojim se pacijenti svakodnevno susreću dobra rešenja ne postoje, ili su ona samo delimično primenljiva.

cekaonica-u-ordinaciji

Neka od najčešćih stvari koje nas muče su:

  1. Kako da izbegnem čekanje u redu kod lekara?
  2. Koji doktor će se najbolje pobrinuti za moj problem?
  3. Koja ordinacija ima najpouzdaniju uslugu ?
  4. Da li je bolje obratiti se državnom ili privatnom lekaru?
  5. Da li je prepisana terapija nabolji put do izlečenja?

Tu su naravno i trošak lečenja i lekova, nedostatak slobodnih termina kod specijalista u državnom zdravstvu, nepoverenje u lekare i/ili izbor terapije, lekarske greške o kojima svakodnevno slušamo u medijima i još mnoge druge stvari. A rešenja koja postoje su vrlo ograničena.

Neka od postojećih su:

  • aplikacija Izabrani doktor - omogućava vam da izbegnete čekanja i gužve tako što ćete preko mobilne aplikacije zakazati pregled kod svog izabranog lekara u državnim institucijama
  • Ana.rs - platforma gde korisnici razmenjuju savete o širokom spektru problema, uključujući i zdravstvene
  • Facebook grupe - one se bave specifičnim temama ili bolestima - trudnoća i porođaj, dijabetes, VTO i sl., i tu možete dobiti preporuku za lekara ili terapiju od nekog ko ima isti ili sličan zdravstveni problem.

Ostala rešenja uključuju vebsajtove privatnih ordinacija preko kojih možete da zakažete pregled, proverite radno vreme ili dostupnost lekara i slično. Ipak, sve ove informacije nisu 100% pouzdane, često nisu hronološki organizovane, nalaze se na različitim mestima, i uglavnom nisu ažurirane.

I dok se lista problema samo širi, rešenje nudi jedino Hipokratija.

Ova platforma je jedino mesto gde možete da pogledate iskustva i ocene medicinskih ustanova i nege širom zemlje. Ili pretražite na preko hiljadu iskustava iz različith klinika, bolnica i ordinacija. Pretražite iskustva po ključnim rečima - imenima medicinskih ustanova, nazivima bolesti ili po specijalizacijama. Pogledajte ocene državnih i privatnih klinika u svom gradu. Pročitajte šta o lekarima kažu oni koji su se kod njih lečili. Saznajte gde možete dobiti najbolju negu za sebe i svoje bližnje.

hipokratija-homepage-na-telefonu

Hipokratija je nastala sa ciljem da se stvori bezbedno mesto gde možete podeliti svoja iskustva i naći pravu medicinsku ustanovu, lekara ili terapiju za ono što vas muči. Osnivač ove platforme veruje da je jasan uvid u kvalitet zdravstvene nege koja se pacijentima pruža i jasno vidljiv odnos cene i kvaliteta pravi put ka boljem zdravstvu i početak reforme sistema koji već odavno ne funkcioniše. Vođeni idejom - jedno iskustvo, jedan korak napred, svi članovi Hipokratije prave male promene koje doprinose velikom cilju.

hipokratija-ostavi-iskustvo

Imaš iskustvo koje želiš da podeliš sa drugima? Ili savet koji misliš da bi bio koristan onima koji imaju isti ili sličan zdravstveni problem? Možda samo želiš da se zahvališ lekarima i sestrama koji su se odlično brinuli o tebi ili članu tvoje porodice? Na pravom si mestu. Na hiljade drugih korisnika je svoje iskustvo podelilo baš sa nama. Pridruži im se i ti! Ostavi iskustvo i pridruži se rastućoj zajednici Hipokrata.

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right