Aviva - stručnost, profesionalnost i ljubaznost u srcu Niša!

13. jun 2024.

5 MIN


Cover Image for Aviva - stručnost, profesionalnost i ljubaznost u srcu Niša!

Svako ko je čuo za Hipokratiju zna da je naša misija unapređenje zdravstvenog sistema u Srbiji. Zaokruženom paletom usluga unosimo jednostavnost i inovaciju u domaće zdravstvo, unapređujemo poslovanje zdravstvenih ustanova i korisničko iskustvo pacijenata.

Na samom početku smo saradnju zasnovali s profesionalnim i posvećenim zdravstvenim ustanovama u Vojvodini, zatim smo priču nastavili s klinikama, poliklinikama i bolnicama u prestonici, uključujući i prvu javnu zdravstvenu ustanovu koja nam je poklonila poverenje - KBC “Dr Dragiša Mišović”. Put nas dalje vodi južno, te smo ponosni što nas je misija dovela i do prve niške poliklinike s kojom ponosno sklapamo saradnju - poliklinike Aviva.

Poliklinika Aviva - stručnost, profesionalnost, ljubaznost

U potrazi za odgovarajućom zdravstvenom uslugom, stručnost lekara uvek stavljamo na prvo mesto. Međutim, korisnici Hipokratija platforme su nam kroz podeljena iskustva pokazali da je, pored stručnosti, izuzetno važno i empatično ophođenje stručnjaka, uz po koju toplu reč. Čak je i tešku dijagnozu lakše prihvatiti ako se saopšti na pravi način, uz podršku i ohrabrenje. Pacijent ni u jednom trenutku ne želi da se iz čoveka pretvori u broj: ni u čekaonici, ni u ordinaciji, ni s dijagnozom i receptom u rukama.

Poliklinika Aviva je pobrala simpatije pacijenata jer su stručnost, profesionalnost i ljubaznost postali prioritet u njihovom poslovanju! U prijatnoj atmosferi i uz pomoć najsavremenije medicinske opreme, tim vrhunskih stručnjaka poliklinike Aviva sve svoje znanje stavlja u službu pružanja kvalitetne medicinske usluge svakom pacijentu. Ogromno iskustvo stručnjaka podržano je inovativnom medicinskom i digitalnom tehnologijom, kako bi se dostigli vrhunski standardi, koji su postali imperativ!

Širok spektar usluga na jednom mestu!

Poliklinika Aviva nudi širok spektar dijagnostičkih, konsultativnih i terapijskih procedura iz oblasti onkologije, interne medicine, opšte medicine i radiologije.

Onkologija

Onkologija je grana medicine koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem malignih tumora. U razvijenom svetu, maligni tumori su drugi najčešći uzrok smrti, odmah posle kardiovaskularnih bolesti.

Na svu sreću, uz redovne preglede, ranu dijagnostiku i brzo reagovanje, maligni tumori mogu biti potpuno uklonjeni, što znači da pacijenti mogu nastaviti normalan i zdrav život.

U poliklinici Aviva u Nišu, tim stručnih i iskusnih onkologa pruža vrhunsku uslugu i pacijentima omogućava pristup detaljnim pregledima, dijagnostičkim procedurama i inovativnim terapijama iz oblasti onkologije.

Tim lekara Poliklinika Aviva

U ponudi je i Cancer screen test, koji omogućava procenu genetskog rizika za razvoj raka. U pitanju je inovativan način otkrivanja rizika za nastanak naslednih oblika karcinoma. Test je zasnovan na modernoj tehnologiji, te daje izuzetno precizne rezultate. Procedura je neinvazivna, a postupak testiranja veoma jednostavan.

U ponudi su i inovativni testovi za genomsko profilisanje raka. Ovi testovi omogućavaju da se svakom pacijentu odredi ciljana terapija, u skladu s genomskom strukturom tumora.

U Avivi su toliko posvećeni pacijentima, da su formirali posebne kabinete za:

  • Bolesti dojke
  • Malignitete digestivnog trakta
  • Tumore pluća
  • Hemato-onkologiju
  • Malignitete ginekološkog i urogenitalnog trakta

U svakom kabinetu pacijente dočekuju vrhunski stručnjaci, koji su lideri u svojim medicinskim oblastima.

Interna medicina

U poliklinici Aviva se mogu zakazati internistički pregledi iz oblasti: kardiologije, pulmologije, endokrinologije, hematologije, reumatologije. Preglede obavlja stručni tim lekara internista s bogatim iskustvom.

Kardiovaskularne bolesti su postale vodeći uzrok smrti u modernom svetu. Ranije su važile za bolesti koje pogađaju stariju populaciju, ali se starosna granica značajno pomerila, te danas od bolesti kardiovaskularnog sistema oboljevaju ljudi između četrdesete i pedesete godine života. Razlog tome su najverovatnije pojačan stres i nezdrave navike: pušenje, neadekvatna ishrana i nedovoljna fizička aktivnost. Preventivni kardiološki pregledi su ključni za snižavanje rizika od razvoja i progresije kardiovaskularnih bolesti.

Poliklinika Aviva nudi kompletan kardiološki pregled koji je neinvazivan i bezbolan i podrazumeva:

  • Auskultaciju srca
  • Merenje tenzije
  • Elektrokardiogram (EKG)
  • Eho srca
  • Ergometriju - Test opterećenja
  • Stres Ehokardiografski test
  • 24h, 48h, 72h, 96h, 120h, 144h i 168h trokanalni holter EKG srca

Pulmologija je grana interne medicine koja se bavi bolestima respiratornog sistema: bronhijalno stablo, plućni parenhim, plućni krvotok… Respiratorne bolesti nastaju kada se pojave patološke promene u pojedinim delovima respiratnog sistema.

Pneumoftizolozi-onkolozi i alergolozi zaposleni u poliklinici Aviva pacijentima pružaju:

  • Preciznu anamnezu
  • Fizičke nalaze (inspekcija, palpacija, perkusija i askultacija pluća)
  • Testove plućne funkcije (spirometrija)

Endokrini sistem se sastoji od žlezda koje luče hormone. Hormoni utiču na sve metaboličke procese u organizmu. Održavanje normalnog funkcionisanja endokrinog sistema je veoma važno. Danas je primetan porast broja pacijenata pogođenih metaboličkim poremećajima, kao što su: dijabetes, hipotireoidizam, hipertireoidizam, gojaznost, anoreksija nervoza, poremećaj normalnog rasta… U okviru polikline Aviva postoji i centar za lečenje gojaznosti.

Hematologija je grana interne medicine koja se bavi proučavanjem poremećaja krvi, uobličenih ćelijskih elemenata i zgrušavanja krvi. Poliklinika Aviva okuplja tim stručnjaka iz oblasti hematologije.

Hematološki pregled se sastoji iz:

  • Anamneze
  • Preciznog kliničkog pregleda
  • Celokupne laboratorijske dijagnostike

Reumatologija je grana interne medicine koja se bavi reumatološkim oboljenjima. Iako najpoznatiji, reumatoidni artritis nije jedini predstavnik reumatoloških bolesti. Ove bolesti mogu zahvatiti i kičmeni stub, zglobove, tetive i mišiće i izazvati simptome kao što su bol, povišena temperatura, promena u boji kože, ukočenost, hroničan umor i malaksalost.

Reumatološki pregled u poliklinici Aviva se sastoji iz:

  • Detaljne anamneze
  • Sveobuhvatnog kliničkog pregleda
  • Ultrazvuka zglobova
  • Ultrazvuka mekih tkiva i mišića

U ponudi su i hijaluronske injekcije za zglobove. Hijaluronska kiselina utiče na smanjenje proizvodnje supstanci koje dovode do zapaljenja i oštećenja zglobova, te na taj način sprečava dalje propadanje hrskavice i preventivno deluje protiv dalje degeneracije.

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urogenitalnog sistema kod muškaraca i žena. Pored dijagnostike i lečenja, pacijentima poliklinike Aviva su dostupni i preventivni urološki pregledi, koji se posebno preporučuju svim muškarcima starijim od 40 godina. U ponudi je i savetovanje pacijenata o pravilnoj ishrani, načinu života i drugim faktorima koji mogu uticati na zdravlje urogenitalnog sistema.

Gastroenterologija je grana interne medicine koja proučava bolesti organa za varenje. U poslednjih dvadesetak godina je učinjen značajan napredak u dijagnostici i terapiji bolesti organa za varenje. Stručni gastroenterolozi koriste najsavremenije tehnike i pristupe, kako bi pacijentima poliklinike Aviva obezbedili vrhunsku medicinsku uslugu.

Opšta medicina

Patronaža podrazumeva odlazak medicinskog osoblja na kućnu adresu, radi pružanja usluga kao što su davanje injekcija i infuzije, obrada i previjanje rana, plasiranje katetera… Reč je o usluzi koja je od presudne važnosti za sve pacijente koji se teško kreću ili nisu u mogućnosti da napuste svoj dom.

Medicinska briga o starim ili bolesnim licima u svim fazama bolesti i osobama kojima je potrebno davanje terapije u kućnim uslovima je usluga koju nude u poliklinici Aviva - naravno, uz garantovanu ljubaznost i profesionalnost!

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučni pregled je postupak koji se već dugi niz godina korisiti u cilju efikasne dijagnostike različitih bolesti i stanja.

Vrhunski tim iskusnih radiologa, “naoružanih” najmodernijim ultrazvučnim aparatima, pomaže pacijentima poliklinike Aviva u rešavanju različitih zdravstvenih problema.

Ultrazvuk Poliklinika Aviva

Usluge iz oblasti ultrazvučne dijagnostike:

  • Ultrazvuk
  • Color doppler
  • Core biopsija
  • Konsultacija radiologa

Laboratorijska dijagnostika

Za utvrđivanje zdravstvenog stanja pacijenta i što tačnije dijagnoze, neophodna je precizna laboratorijska dijagnostika. Laboratorijski rezultati pomažu lekarima u praćenju bolesti, određivanju prognoze i efikasne terapije.

Poliklinika Aviva nudi laboratorijske pretrage:

  • Hematološke analize
  • Biohemijske analize
  • Mikrobiološke analize
  • Patohistološke analize
  • Antigenski test i antitela

Mogli bismo u nedogled nastaviti priču o poliklinici Aviva, spektru i kvalitetu usluga, ljubaznosti osoblja i nastojanju da nastave s unapređenjem načina na koji posluju. Bolje i od nas o svemu navedenom će svedočiti zadovoljni pacijenti iz Niša i okoline, koji godinama unazad poklanjaju poverenje upravo ovoj poliklinici.

Srećni smo i ponosni na prvu sklopljenu saradnju sa zdravstvenom ustanovom južno od Beograda. Kada kažemo da je naša misija unapređenje zdravstva u Srbiji, zaista mislimo na celu našu zemlju. Otvoreni smo za saradnju sa svim zdravstvenim ustanovama koje žele da unaprede način na koji posluju, korisničko iskustvo, broj pacijenata i ostvarene prihode. I dalje osluškujemo glasove pacijenata, koje uvek pozivamo da podele iskustvo na Hipokratija platformi.

Hvala poliklinici Aviva i Nišu, a mi misiju nastavljamo dalje!

Hipokratija

Za predstavnike ustanovaArrow RightBlogArrow RightUstanoveArrow RightSpecijalizacijeArrow RightIskustvaArrow Right